www.omkonst.com:
Unikt samarbetsprojekt
Omkonst, SAK samt Konsten i samarbete, Stockholm, 1/4 2009
Text: Susanna Slöör

skriv ut denna text

Omkonst inleder ett unikt samarbete med Sveriges Allmänna Konstförening (SAK) samt nättidskriften Konsten.

Från och med första april 2009 finns nättidskrifterna Omkonsts och Konstens artiklar som sökbara länkar på SAK:s nya samlande konstportal på nätet. På hemsidan går det att leta bland de tusentals konstnärer som Omkonst och Konsten skrivit om, i kombination med bilder och information om de verk som SAK inköpt till det årliga lotteriet från 1996 och framåt.
     Konstdatabasen blir sannolikt den största i Sverige om idag verksamma svenska konstnärer, med högupplösta bilder från SAK och journalistiskt material från Sveriges ledande konsttidskrifter på nätet.

För Omkonsts del innebär samarbetet att våra artiklar kan nå fler läsare samtidigt som vi funnit en intressant form för samarbete med vår högst respekterade "nätkollega" Konsten.net.
      Vi har fört den här diskussionen tidigare och nu öppnades möjligheten genom SAK:s projekt med sin nya hemsida. Samarbetet innehåller inga ekonomiska delar mellan nättidskrifterna och SAK. Omkonst och Konsten fortsätter att driva sina självständiga verksamheter som vanligt. Tanken är att vi tillsammans skapar ett dynamiskt forum för att främja svenskt konstliv.
     Då både Konsten och Omkonst erbjuder sina texter fritt, föreslår jag att alla läsare istället hjälper till direkt med att stöda verksamma konstnärer i Sverige. Det kan man enkelt göra genom att teckna medlemskap i Sveriges äldsta och oberoende konstförening, SAK, eller annan valfri konstförening.

Besök SAK:s nya hemsida>>

Stockholm 2009-04-01 © Susanna Slöör


 


 

 

 SAK:s nya hemsida med Sveriges största konstdatabas
för samtida konst, med journalistiskt innehåll.


   
Sveriges Allmänna Konstförening | Konsten | Omkonsts startsida

Dela artikeln via Facebook: Omkonst Facebook>>
Vill du kommentera artikeln maila till redaktion@omkonst.com